Nordfynske Fødevarer/Nordfynske Fristelser


Nordfynske Fødevarer består af en række forskellige producenter, små som store, inden for områderne: (1) Frugt og Grønt; (2) Kvæg og Fjerkræ; (3) Øl, Vin og Chokolade & (4) Hoteller og Restauranter


Nordfyn Erhverv fik i slutningen af 2010 tildelt midler til at gennemføre projektet "Back to Basics".
Projektet er nu afsluttet (den 31. december 2012).


Projektets målsætninger var:
(1) Etablering af et nordfynsk fødevarenetværk
(2) Øge nordfynske fødevarevirksomheders kendskab til hinanden
(3) Øge netværkets samlede kompetenceniveau
(4) Øge netværkets gennemsnitlige omsætning
(5) Øge antallet af afsætningskanaler


Opnåelse af disse skulle ske gennem udveksling af erfaringer og ved tilførsel af ny viden gennem foredrag, workshops eller virksomhedsbesøg.


Ifølge projektets lovgrundlag/bekendtgørelse kunne tiltag som større events, markedsdage, festivaler eller direkte markedsføring ikke opnå støtte (tiltag af denne art var derfor ikke en officiel del af projektet men blev udført på Nordfyn Erhvervs eget initiativ).


2011


I løbet af 2011 blev en lang række arrangementer ført ud i livet - blandt andet:


*Foredrag ang. emballage, salgsfremmende produktion og bæredygtighed
*Foredrag ang. salgsfremme og nye koncepter
*Inspirations- og idémøde omkring salgs-, markedsførings- og madevents
*Idé- og inspirationsmøde ang. en fødevarefolder og roll-ups
*Foredrag ang. salgsprocessen
*Besøg på Speciality & Fine Food Fair i London
*Wild Country Days i Søndersø
*Foredrag ang. netværkssamarbejde med salg for øje
*Foredrag ang. eksport, EU samarbejde og støtteordninger
*Udarbejdelse af fødevarefoldere for netværket
*Besøg hos Grambogård
*Besøg hos DK Plant


2012


I 2012 var et af årets første store arrangementer Nordfyn Erhvervs generalforsamling der havde nordfynske fødevarer som tema. Menuen blev fremstillet af Søndersø Produktionshøjskole og bestod udelukkende af nordfynske råvarer. Der blev uddelt gavekurve med nordfynske specialiteter til årets taler, virksomhed, iværksætter samt sociale og rummelige virksomhed. Ligeledes fik alle deltagere de nylancerede nordfynske fødevarefoldere med hjem.


Fødevarenetværket deltog også på Sundhedsfestivalen ved årets Eventyrløb i Odense med en fælles stand. Her fik to nye roll-ups i flot grafisk design deres debut. De mange besøgende var meget interesserede i at høre mere om de nordfynske fødevareproducenter og der blev uddelt foldere samt en række smagsprøver. Folderne og de to roll-ups modtog mange positive bemærkninger i dagens løb. Op til festivalen blev netværket promoveret i en artikel i Eventyravisen.


Fødevarenetværket var på besøg ved årets Foodexpo 2012 udstilling i Herning Messecenter. Her fik de deltagende god mulighed for at besøge en lang række stande og hente en masse inspiration med hjem. Der blev også udført en del networking i løbet af dagen og gennemført enkelte forretningsaftaler.


I april blev der afholdt et møde om sociale medier med fokus på især Facebook og Youtube og hvordan disse medier kan fremme salg og omsætning.


I sidste halvdel af 2012 blev fødevarenetværkets interne hjemmeside lanceret som et fælles forum, hvor fødevarevirksomhederne kan komme i dialog med hinanden på en let og overskuelig måde.


Ud over de nævnte arrangementer har nordfynske fødevareproducenter deltaget i Adamsminde Børnehaves 25 års jubilæum. Dette arrangement var med til at promovere producenterne over for familier med børn. Innovationsdage på Nordfyns Gymnasium med fokus på hvordan der kan skabes nye idéer og metoder til gavn for fødevareerhvervet. Årets Rosenfestival der havde indrettet et specielt område til fødevareproducenter samt høstfest i Søndersø med nordfynske fødevarer som tema.


Derudover har netværket taget del i følgende aktiviteter:


*Eksportseminar om mulighederne på de nordiske markeder
*Virksomhedsbesøg hos Naturmælk i Tinglev
*Foredrag om det nordiske køkken ved Grand Fromage
*Besøg hos Aarstiderne i Barrit
*Brancheseminar ved Birch & Birch om kvalitetsfødevarer - vækst og muligheder
*Møde og foredrag ang. alternative afsætningskanaler og sund mad hvor de nordfynske fødevareproducenter fik mulighed for at møde offentlige og private aftagere
*Møde om erhvervsmuligheder i Morud med fokus på fødevarevirksomheder
*Foredrag om eksport og afsætning af fødevarer ved Jesper Vibe-Hansen og Bjarne Ellgaard
*Sidst på året et besøg hos Midtfyns Bryghus




Fødevarefoldere


Det nordfynske fødevarenetværk har fået udarbejdet to fødevarefoldere der fortæller om netværket og dets deltagere. Du kan se folderne herunder:


Se fødevarefolder 1 her


Se fødevarefolder 2 her




Medlemmer af det nordfynske fødevarenetværk er pr. dags dato:


Allégården, Melbyvej 34, 5471 Søndersø, 61 76 32 74, www.allegaardenskylling.dk


Coisbo, Æblehaven 25, 5462 Morud, 40 42 95 40, www.coisbo.com


De Fynske Gårde, Blæsbjergvej 51, 5462 Morud, 65 96 50 15, www.godtkyed.dk


Ditlevsdal Bison Farm, Tokkerodvej 24, 5462 Morud, 64 80 12 27, www.ditlevsdal.dk


DK Plant, Gartnerivej 5, 5450 Otterup, 64 82 49 04, www.dk-plant.dk


Egeby Frugtplantage, Fælledgårdsvej 4, 5450 Otterup, 64 87 13 02, www.egeby.dk


Egehøj Champignon, Hedebovej 47, 5474 Veflinge, 64 83 14 09, www.egehoj-champignon.dk


Fjordvang Frugtplantage, Hasmarkmosen 18, 5450 Otterup, 64 87 11 12


Gyldensteen, Gyldensteensvej 101, 5400 Bogense, 64 81 10 58, www.gyldensteen.dk


Hjørnegårdens Gårdbutik & Landhandel, Bredgade 133, 5485 Skamby, 61 30 12 88, www.hjørnegård.dk


Hårslev Møllegård, Ejlskovvej 39, 5471 Søndersø, 64 83 11 06


Jersore Galloway, Jersorevej 19, Jersore, 5400 Bogense, 26 23 12 91, www.jersore-galloway.dk


LAG Nordfyn, Sunekær 1, 5471 Søndersø, 22 99 35 69, www.lagnordfyn.dk


L'Artisan, Vestervænget 19, 5471 Søndersø, 64 89 36 68, www.lartisan.dk


Mejeriet Langesø Øko-Helse-Kultur, Rugårdsvej 715, 5462 Morud, 50 80 59 60, www.mejeriet.eu


Mørkenborg Kro, Rugårdsvej 831 Stillebæk, 5474 Veflinge, 64 83 10 51, www.morkenborgkro.dk


Nørreløkkegården, Nørreløkke 51, 5400 Bogense, 64 81 34 20, www.nørreløkkegården.dk


Reveldrupgaard Gårdbutik, Odensevej 161, 5400 Bogense, 64 84 10 61, www.reveldrupgaard.dk


Rosengård, Bårdesøvej 38, 5450 Otterup, 51 16 55 50, www.rosengård.dk


Skovs Biavl, Lindevej 26, 5474 Veflinge, 64 80 15 18, www.skovsbiavl.dk


Solhøj Grønt, Ullerupvej 72, 5485 Skamby, 64 85 12 02


Vellinge Frugt, Krogsbøllevej 55,  5450 Otterup, 63 85 50 51, www.vellingefrugt.dk




Kontakt Nordfyn Erhverv for at høre mere eller hvis du ønsker at deltage i det nordfynske fødevarenetværk.


Telefon: 63 88 20 35 – E-mail:  Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.