ACT Innovation i Otterup rådgiver i energibesparelser

Der kan spares enormt mange penge på energirenovering, på styring af belysning i de private hjem, og ikke mindst på området for ventilationer i store og små virksomheder. Simple tiltag som at skifte fra alm. lyskilder til LED giver en markant forskel. ACT Innovation rådgiver på området og du kan møde dem på Energy Day i Otterup fredag d. 28. juni.

ACT Innovation havde sin opstart i 2002 med direktør Anders Petersen ved roret. Firmaet har i dag 26 ansatte fordelt i 4 afdelinger på Fyn, hvoraf den nyeste er i Ringe, hvor ACT Innovation overtog El-Skov i maj 2013.

”Afdelingen Lindø Industripark er 1½ år gammel og er et meget spændende sted, hvor der især er et kæmpe potentiale for energirenoveringer både på luft og belysning”
, fortæller Anders Petersen.

Energirenovering
ACT Innovations montører bliver oplært i, hvor der kan spares på energien. På den måde kan de give en professionel energirådgivning til virksomheder/industri samt private kunder. Når Grøn Erhvervsvækst uddanner næste hold energihåndværkere, er ACT Innovation med på holdet.

På industriområdet er der, foruden besparelserne på lys, fokus på kompressorer, der står og kører unyttigt pga. utætte luftrør og derfor bruger for mange ressourcer. Dette gælder også for ventilationer på institutioner, børnehaver og skoler.

Projekter
ACT Innovation har deltaget i en række spændende projekter. Den største af dem var et kæmpe energirenoveringsprojekt i Odense, hvor ACT Innovation fra efteråret 2010 og helt frem til starten af 2012 udskiftede 5.000 lysarmaturer i 140 odenseanske børnehaver.

Lokalt har ACT Innovation lavet energirenovering af belysningen på Søndersø Bibliotek og i nogle af lokalerne på Otterup skole, hvor de har udskiftet de gamle lamper til nye energieffektive armaturer med tilstedeværelses-styring på. Samtidig med, at de nye armaturer giver mere lys, så giver de også en meget bedre komfort-belysning.

ACT Innovation skal sammen med 25 andre installatører deltage i et stort projekt, ”Effektiv Energi”, med Udvikling Fyn, Energi Fyn, Fjernvarme Fyn, Lean Energy Cluster og en række leverandører af energi-effektiviseringer til erhvervet på Fyn. Formålet er at hjælpe virksomheder med at nedsætte unødigt energiforbrug.

Mød ACT Innovation
Du kan møde ACT Innovation på Energy Day messen fredag d. 28. juni i Otterup, hvor der vil være fokus på styresystemer indenfor bl.a. belysning og ventilation. Desuden deltager de i håndværkermødet, inden messen løber af stablen.


”Det er vigtigt som håndværker at være en del af de energitiltag og uddannelser, der tilbydes, og jeg tror da også på, at der er mange håndværkere, der gerne vil være en del af udviklingen inden for energi, især tømrere, vil kunne lave del på området, for energirenoveringer”
, udtaler Anders Petersen.

Deltag i Kick-Off om Grøn Erhvervsvækst læs her

Af Nickie Teresa Larsen
Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.
20-06-2013