Energihåndværker – Et 10 ugers tilbud om efteruddannelse


Grøn Erhvervsvækst hjælper håndværksmestre med at uddanne sig til at blive energihåndværker, så de kan rådgive omkring energirenovering. Uddannelsen giver Håndværksmestrene den nyeste viden om teknikker og materialer indenfor energiområdet og styrker muligheden for ordrer i fremtiden.

Energihåndværkeruddannelsen
Formålet med uddannelsen er at klæde håndværksmestrene ordentligt på til at kunne give kunderne en professionel energirenovering/energioptimering af deres bolig, især fordi flere og flere boligejere interesserer sig for at gøre deres ejerboliger mere grønne, både for at skåne miljøet og pengepungen.

Uddannelsen til energihåndværker består af et forløb på 10 uger, hvor håndværkerne mødes en gang om ugen. Her bliver de undervist i energirigtige materialer samt får værktøjer til at beregne, hvordan man giver en optimal energirådgivning. Håndværksmestrene kommer også ud af huset for at se og afprøve renoveringsopgaver i praksis, som f.eks. en børnehave eller parcelhus.

Uddannelsen hjælper med at skabe et netværk med andre energihåndværkere, som kan hjælpe på andre fagområder, end det som den enkelte håndværker er specialiseret i. Derved giver de kunden en mere omfattende energirådgivning.


Energihåndværker på Nordfyn
PS byggehjælp, som blev grundlagt i 1994 af Peter Simonsen, er en af håndværksmesterne på Nordfyn, der er uddannet energihåndværker. Peter Simonsen har forstået vigtigheden af at udvikle sig på energiområdet på både det praktiske samt teoretiske, især omkring de love og regler, der ofte ændrer sig.

Med uddannelsen står Peter Simonsen meget stærkt, idet han kan give en yderst professionel energirådgivning, hvor han fortsat får vidensdeling, fra bl.a. netværket, på det nyeste indenfor energiområdet. Derudover, gør han brug af det netværk, som han fik i forbindelse med uddannelsen, ved at sparre eller henvise til andre energihåndværkere, hvis opgaverne ligger uden for PS Byggehjælp fagområde. Endvidere hjælper Peter Simonsen de af hans kunder, som skal efterisolere deres boliger, med at søge tilskud hos Fjernvarme Fyn. Det er et tilskud, der kan søges foruden håndværkerfradraget som man kender i forvejen.

I forbindelse med at en andelsboligforening skulle have renoveret deres vinduer og
døre, inviterede PS byggehjælp på udflugt til Outrup vinduer og døre, for at se
fabrikken, hvor de producerer energivenlige vinduer i træ. På den måde gav
Peter Simonsen sin kunde mere viden omkring energirigtige løsninger, og det produkt, de havde betalt for.

Historie og fremtid
PS byggehjælp er et enkeltmandsfirma, som startede stille og roligt op med opgaver som ombygning og tilbygninger. I tidens løb har Peter også uddannet et par tømrer. Peter Simonsen prioriter kvaliteten frem for mængden og størrelsen af arbejdsopgaverne, og sætter en ære i at arbejdet bliver udført korrekt og efter forskrifterne. ”En opgave skal udføres professionelt, så man kan se kunderne i øjnene bagefter ”, siger Peter Simonsen

”Med hensyn til fremtiden, vil det være energirenoveringer, primært indenfor vinduer og døre, der især vil blive satset hårdt på, udover energirenoveringer generelt, kunne det være interessant at deltage i skolerenoveringer, med det ville kræve enten ansættelse af flere medarbejdere eller et samarbejde med andre håndværksmestre”, udtaler Peter Simonsen, og han opfordrer andre håndværksmestre til at tilmelde sig Grøn Erhvervsvækst uddannelsen til energihåndværker.

Man kan få en uforpligtende snak med Peter Simonsen til Energy Day i Otterup d. 28. juni 2013, hvor både PS byggehjælp og Grøn Erhvervsvækst har en stand.


Af Nickie Teresa Larsen
Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.
13.06.2013