Fremgang i Randers


Nordfyn Erhvervs årlige erhvervstur havde også denne gang et spændende program til deltagerne. Da de 49 erhvervsfolk tog af sted fra Nordfyn d. 3. oktober var programmet sammensat i samarbejde med Randers Erhvervs- og Udviklingsråd ─ en lokal organisation, der har fingeren på pulsen i det randrusianske erhvervsmiljø og kan sammenlignes med Nordfyn Erhverv.


Formålet med turen var at give ny forretningsmæssig inspiration, se nye muligheder og give muligheden for at få styrket erhvervsnetværket og skabe forretningsaftaler. Programmet indeholdt besøg hos:


  • Randers Kommune og borgmester Henning Jensen Nyhuss (S)
  • Fischer Gears – Tandhjulsfabrikken
  • Randers Regnskov – turisme og erhverv
  • Industri Smart Center Randers (ISCR) – unikt samarbejde mellem virksomheder
  • Vink – Danmarks største plastik engrosvirksomhed
  • Toppac A/S – producent til emballageindustrien
  • Graceland Randers – en fantastisk iværksætterhistorie


Randers' borgmester Henning Jensen Nyhuss bød delegationen velkommen på rådhuset. Han fortalte om sin glæde over, at samarbejdet var kommet i stand, og han ser efterfølgende frem til et videre erhvervssamarbejde.


Gang i tandhjulene

Efterfølgende gik turen til Fischer Gears, der bl.a. leverer tandhjul til Rolls Royce. Direktør Søren Fischer gav delegationen en meget medlevende fortælling om en familieejet smedevirksomhed igennem 4 generationer. Efterfølgende blev der givet en rundvisning. Søren Fischer er sidste generation i virksomheden, da der ingen arvinger er.

Fremstillingsvirksomheder går sammen

I Randers Regnskov fik delegationen mulighed for at få en kort, men også våd rundtur, da nogle af delegationens deltagere blev sprøjtet til med vand af en sulten fisk.

Efterfølgende fortalte Erik Poulsen fra Industri Smart Center Randers (ISCR) i tilstødende lokaler, om det spændende ISCR-projekt, hvor fremstillingsvirksomheder er gået sammen om at erobre nye ordrer og samarbejder om at skabe vækst. For fremstillingsvirksomhederne er ISCR en støtte i forhold til de udfordringer, der kan komme, og organisationen har bl.a. samarbejde med universiteterne i Aarhus og Aalborg.Vækst i Vink

På Vink ─ en engelskejet virksomhed, der er verdens førende leverandører af plastplader, plastrør, plaststænger og plastfolier ─ præsenterede direktør Walter Blunck, der er ansvarlig for Norden og Kina, delegationen for plastmarkedet og de udfordringer, man havde stået overfor i løbet af virksomhedens historie. Virksomheden, der servicerer kunder inden for bl.a. vindmølleindustrien, har de senere år haft høj aktivitet og en solid indtjening. I virksomheden er der overskudsdeling med mindste udbetaling i 2012 på 5.000 kroner – højest 250.000 kroner pr. medarbejder.


Årets gazelle løber videre

Direktør Søren M. Andersen, der driver den innovative emballageproducerende virksomhed Toppac A/S, gav delegationen en inspirerende oplevelse om vækst i en virksomhed med få medarbejdere. Virksomheden, der blev kåret som årets gazellevirksomhed af Børsen i 2009, mener, at det handler om at finde de rette personer, organisere sig, være reel, holde orden og turde indføre ny teknologi. "Derfor har vi succes i fødevarebranchen", udtalte Søren M. Andersen. Søren M. Andersen har indgået partnerskab med en anden virksomhedsejer, hvor gevinsten bl.a. er fælles administration.


Gang i Graceland

Fra inspirerende virksomhedsbesøg gik turen til turistattraktionen Graceland Randers. Her skulle vi møde iværksætteren og Elvis Presley-entusiasten Henrik Knudsen. At opleve og høre Henrik Knudsen er en oplevelse, der bør være alle forundt. Hans engagement for Elvis har skabt eventhuset, og det er intet under, at han er udnævnt til æresborger i 2 amerikanske byer. Henrik Knudsen fortalte passioneret om Elvis’ karriere, som den dag i dag stadig er indbringende for Sony, der har rettighederne. Elvis' musik omsatte i 2012 for over 460.000.000 US Dollars globalt.


Erhvervsturen sluttede naturligvis af med en af Elvis' yndlingsburgere på Graceland Randers, inden turen igen gik mod Nordfyn. På hjemvejen blev en vinder af erhvervsturens interne Randers-konkurrence kåret, som var afholdt af Nordfyn Erhverv. Førstepræmien gik til Per Grunddal Jørgensen fra Bogense Plast, der vandt en kurv med Nordfynske Fødevarer.

Årets erhvervstur har modtaget mange positive tilbagemeldinger.Af Lea Bennedsen Kruse
Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.
08-10-2013