Grøn erhvervsvækst styrker konkurrenceevnen

Stigende energi- og råstofpriser udfordrer alle danske erhvervsvirksomheder, der arbejder hårdt for at komme igennem den langvarige økonomiske krise.

”Fremtidig vækst er betinget af, at man tænker energi og ressourcebesparelser ind i alle dele af virksomheden, lige fra produktion til markedsføring, administration og salg. De virksomheder, der omstiller sig og udnytter mulighederne, er fremtidens vindere,” udtaler erhvervschef Birger Munter.

På Nordfyn er der mange gode eksempler på grøn omstilling, se blot på Bogense Plast. Målrettet har Bogense Plast arbejdet på at blive miljøvenlige og skabe bæredygtig produktion, gennem større investeringer f.eks. i frekvensomformere, som har givet energibesparelse på over 40 % eller 1.000.000 kWh.

Langt fra alle virksomheder har indsigt i hvor stort potentialet for energibesparelser er i deres drift og produktion. Derfor vil Nordfyns Kommune i samarbejde med Nordfyns Erhverv sætte fokus på grøn erhvervsvækst. Og starten foregår fredag den 28. juni 2013 ved Energy Days i Otterup. Kig forbi, få gode energiråd eller tal med eksperter på energiområdet, opfordrer Birger Munter.

”Tidligere var det solceller, som var attraktive at investere i. Energi Fyn fortæller nu, at det i 2013 bliver varmepumper, som for rigtig mange energibevidste, vil det være den mest fornuftige investering, man kan gøre i sin virksomhed eller bolig. Bl.a. er den nedsatte elafgift et vigtigt parameter for incitamentet til at gå i gang,” udtaler Gert Mortensen, varmepumperådgiver hos Energi Fyn.

Nogle af de udfordringer, som Nordfyn Erhverv i nærmeste fremtid vil fokusere på, er bl.a:

  • Hvordan kortlægges energibesparelsespotentialet i Nordfynske virksomheder?
  • Hvordan du kommer i gang med at energioptimere din virksomhed?
  • Hvordan vi får uddannet håndværksmestrene til energi uddannelserne?
  • Hvordan bruger vi jobrotation til at hjælpe med opkvalificering på energi uddannelse mv.

På fredag den 28. juni 2013 kl. 9.30 afholdes det første kick-off møde for håndværksmestre, hvor du stadigvæk har mulighed for at deltage – tilmeld dig her. Er du forhindret i at deltage, kan du tilmelde dig vores næste ” kick-off møde for håndværksmestre”, som finder sted torsdag den 29. august 2013 på Mørkenborg kro.

I samarbejde med Grøn Erhvervsvækst og Nordfyn Erhverv tilbyder Frit Oplysningsforbund Nordfyn, private at blive Deres egen energikonsulent, læs mere her.Af Kim Frederiksen

Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

27.06.2013