Gudskov Svømmehal - en vision for Nordfyn


Gudskov Svømmehal, der ligger på Nordfyn ved Otterup, er en privatejet svømmehal. Igennem de sidste 40 år har svømmehallen været drevet af Lis Hansen sammen med en masse frivillige medarbejdere. Svømmehallen bliver bl.a. brugt af svømmeklubben Flipper, der har mere end 400 medlemmer.

Men det er ikke nok for Litti Lehn fra Otterup. Hun har en vision for Nordfyn: Hun vil skabe en wellness-oplevelse og skabe mere fokus på, hvad Nordfyn har at tilbyde.

Litti Lehn driver Otterup Fysioterapi & Træningsklinik sammen med John Stenner Rasmussen, hun er uddannet fra Fysioterapiskolen i Odense og har desuden uddannelse inden for akupunktur, idrætsskader og fysisk træning.


Velvære på Nordfyn

Litti Lehn vil relancere svømmehallen som et sted for bl.a. genoptræning i vand, wellness og velvære. Ifølge Litti Lehn lægger det smukke område omkring Gudskov Svømmehal netop op til wellness og afslapning, hvilket hun vil kombinere med behandlinger indenfor hypnoterapi, mindfullness og infrarødt lys.

Derudover vil der være mulighed for fremover at leje svømmehallen og lokalerne til private arrangementer som f.eks. fødselsdage eller firmaudflugter.

Litti Lehns drøm om at renovere Gudskov Svømmehal blev skudt i gang, da hun i foråret 2013 søgte og modtog LAG-midler.

”Man er nødt til at komme ud af starthullerne og gøre en forskel selv,” udtaler Litti Lehn, der er fuld af gode idéer til at forbedre kommunen.


Med moderniseringen af svømmehallen håber Litti Lehn at kunne skabe flere arbejdspladser, hvilket betyder meget for hende. I sit arbejde på klinikken i Otterup ser hun en masse dygtige studerende fra fysioterapeutuddannelsen, som efterfølgende ikke kan få arbejde, og hun mener ikke, der bliver gjort nok for dem og alle andre unge nyuddannede, der står uden job.

”Mit kryds på en stemmeseddel ændrer ingenting Det eneste jeg kan gøre er at bevare det, der er og få noget mere op at stå,” udtaler Litti Lehn, der gerne vil være med til at gøre en forskel i det område, hvor hun bor og arbejder og holder meget af.


En kommune at være stolt af

Litti Lehn bryder sig ikke om udtrykket udkantsdanmark. Hun synes tværtimod, at området omkring Gudskov Svømmehal burde kaldes for vandkantsdanmark. Den smukke natur og området er oplagt til afslapning og velvære, og selvom man bor uden for byen, kan man godt have noget at byde på.

”Der er ikke længere fra Odense til Otterup end der er fra Otterup til Odense,” udtaler Litti Lehn, der dog mener, at problemet på Nordfyn er, at der ikke er synlighed nok. I den forbindelse vil hun med moderniseringen af svømmehallen ikke holde igen med reklamer og radiospots.

Det handler om at være dygtig, hvis man skal sælge sine produkter i et lille samfund, og det er ikke det, der er en mangelvare her. ”Der er rigtig mange dygtige erhvervsdrivende på Nordfyn,” udtaler Litti Lehn, men der skal ifølge hende være større synlighed og mere fokus på alle de gode tilbud.

Jeg vil have en god kommune, jeg kan være stolt af,” udtaler Litti Lehn og mener dermed også, at der skal kæmpes for det, og moderniseringen af Gudskov Svømmehal er en del af hendes tiltag for at skabe flere arbejdspladser og generelt være med til at gøre Nordfyns Kommune mere tiltrækkende for både virksomheder og eventuelle tilflyttere.Af Lea Bennedsen Kruse
Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.
23-10-2013