Man går ikke på kompromis med sikkerheden


I sommeren 2012, valgte tidligere direktør og medstifter Ernst Boye Nielsen, at gå på pension efter næsten 24 år hos DESITEK A/S, der bl.a. sælger lynbeskyttelses- komponenter, men har dog beholdt en plads i bestyrelsen.


På trods af næsten et kvart århundrede hos DESITEK A/S i Søndersø, er Ernst Boye Nielsen ikke klar til, at stoppe med arbejdslivet. Den 66-årige elektriker har efter pension fra DESITEK A/S, derfor etableret konsulentbureauet ERNEL, hvor han stadig kan gøre brug af og formidler sin viden.


Fortsætter arbejdslivet som konsulent

”Mange sagde til mig: Ernst, du kan ikke gå på pension. Hvordan kan vi så få fat på dig, når vi har nogle spørgsmål og vil have dig til at hjælpe os.” udtaler Ernst Boye Nielsen.


Der er stadig et behov for hans erfaring og han arbejder bl.a. for at promovere brug af armering til, at lede lynstrømme i moderne byggeri. Arbejdet i sit nye virke, har bragt ham vidt omkring, hvor han bl.a. har været rådgiver på et projekt på Jamaica omkring forbedret sikkerhed i forbindelse med et lynbeskyttelsesanlæg.
Gennem konsulentfirmaet ERNEL, udfører han konsulentopgaver, holder foredrag, skriver om og underviser i sikkerhed i forbindelse med personbeskyttelse, samt lyn - og overspændingsbeskyttelse.


Sikkerhed

Ernst Boye Nielsen er oprindeligt uddannet elektriker, men har specialiseret sig i personsikkerheden i elektriske anlæg, samt lyn- og overspændingsbeskyttelse. Han arbejdede i en årrække som salgsingeniør inden for området, hvor han bl.a. så mange lynskader hos fx teleselskaber og andre offentlige forsynings-selskaber. I den forbindelse opdagede han en mangel på området, hvorfor han stiftede DESITEK A/S.


Den store viden og ekspertise han har bygget op igennem de sidste 35 år, har bl.a. været brugt til at udarbejde et afsnit i EL-STÅBI omkring overspændingsbeskyttelse. Ernst Boye Nielsen har desuden deltaget i standardiseringsarbejde i DS, sidder i bestyrelsen hos den eltekniske faggruppe IDA ELTEKNIK, samt skrevet en engelsk håndbog omkring “jording og potentialudligning for vindmøller”.
Han medvirkede desuden, da den nye stærkstrømsbekendtgørelse udkom i 1993, som bl.a. omhandlede skærpede krav til beskyttelse mod elektrisk stød, benævnt som; beskyttelse mod indirekte berøring.


Ernst Boye Nielsen har ofte blandet sig i debatten om el-sikkerhed, hvilket kan give nogle knubs. Det bærende har dog altid været, ikke at ville gå på kompromis med sikkerheden, så knubsene må man tage med.
Af Lea Bennedsen Kruse
Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.
25-09-2013